Activiteiten in de omgeving

Op deze pagina vind je tips voor dingen die je kan doen in de omgeving. Kijk altijd even op de website of Google voor de actuele openingstijden. Je kan er eventueel ook voor kiezen de auto te laten staan en lekker bij het huisje te blijven. Er zijn spelletjes, een hottub en je wandelt vanuit het huisje zo het bos in.

Eten in Meijel

De Heere van Meijel
Een sfeervol restaurant waar veel bereid wordt in de Josper oven. Je kan hier terecht voor lunch en diner. Er zijn ook vegetarische en vegan opties.


Nakal
Lekker een avondje tafelen met een rijsttafel bij Nakal! Dit is echt een aanrader voor een gezellige uitgebreide avond uit eten. De rijsttafel kan ook vegetarisch of vegan gemaakt worden.

Friettent ‘t Pelmke
Voor de snelle hap kun je terecht bij friettent ‘t Pelmke.

Grand café Goejje
Lekker eten en allemaal niet te ingewikkeld, zoals je van een grand café gewend bent. In de zomer is dit ook een gezellige plek om cocktails te drinken op het terras.

IJssalon ‘t IJshofje
Hier hebben ze erg lekker ijs en een gezellige binnentuin om te zitten. Achteraan in de tuin is ook een springkussen voor de kinderen. Het is een aanrader om hier op een zonnige avond naartoe te wandelen vanuit het huisje.

Eten in de omgeving

Trattoria Valentino in Panningen
Hier kan je écht authentiek Italiaans uiteten. Veel wordt hier nog zelf gemaakt en de ober vertelt enthousiast over de herkomst van de producten.

Piepers&Zo in Baexem
Een unieke plek voor een lunch of gewoon lekker een bakje koffie met gebak erbij. Piepers&Zo bevindt zich op een mooi erf waar een aantal kassen zijn geplaatst waar je in kan zitten. In de herfst en winter worden deze verwarmd met een kacheltje. Erg gezellig!

Hof van Keent in Weert
Een plek waar ze net een stapje verder gaan om voor jou een mooi gerecht op tafel te zetten. De presentatie is hier top en er wordt gekookt met biologische groenten uit eigen tuin. Je kan hier terecht voor lunch en diner.

Theetuin Hof van Schoor
Een leuke plek voor een lunch of high tea! In de tuin is ook een klein boerderijtje met dieren.

Activiteiten

Pluktuin In De 7e Hemel in Grashoek
Je krijgt een emmer en een snoeischaar mee en dan mag je zelf de tuin in om een mooi boeket te plukken. Er is hier ook een theetuin waar je gezellig kan zitten. Er is in het seizoen ook de mogelijkheid om klein rood fruit te plukken.

Wandelen bij de Groote Peel
De Groote Peel is hét wandelgebied van de omgeving. Vanaf Buitencentrum De Pelen (Moostdijk 15 in Ospel) starten een aantal wandelroutes. In Buitencentrum de Pelen zit ook een gezellige horecagelegenheid en een winkeltje met allerlei natuurproducten.

Mountainbiketocht (10 km) door het Simonshoekse Bos
Het Simonshoekse Bos is het bos dat grenst aan Boshuisje Eden. Je kan dus zo vanuit het huisje beginnen aan de mountainbiketocht van 10 kilometer. Het officiële startpunt is bij Nederweerterdijk 1.

Shoppen bij SAZ Boutique in Meijel
In het dorp is deze boutique te vinden met ontzettend leuke kleding, sieraden en andere accessoires. Het is zeker een aanrader om hier even binnen te lopen tijdens je bezoek aan het dorp.

Kasteeltuinen in Arcen
Hier kun je je uren vermaken en kijk je je ogen uit bij alle prachtige tuinen in verschillende stijlen. De tuinen zijn geopend van eind maart t/m begin november.

Edelstenen shoppen bij EARTH Mineralen in Weert
Een van de grootste winkels in Nederland met een groot aanbod aan edelstenen, wierookstokjes, zoutlampen en nog veel meer mooie spulletjes. Als je EARTH opzoekt staat er “groothandel” maar je bent hier ook gewoon als particulier welkom.

Kringloopshoppen bij Eenmaal Andermaal in Meijel of Allerhande in Panningen
We hebben twee erg leuke kringloopwinkels in de omgeving. Eenmaal Andermaal in het dorp van Meijel en Allerhande op 10 minuutjes auto-afstand in Panningen.

E-chopper tocht door Meijel en omstreken
Lekker uitwaaien op de e-chopper en de omgeving van Meijel ontdekken! Via echopperindepeel.nl kan je je e-choppertocht reserveren. De route is al uitgezet en deze volg je met een gps-kastje.

Zwemmen bij het Blauwe Meertje in Weert of Berkendonk in Helmond
Ben je in de zomer op zoek naar verkoeling? Dan kan je zwemmen bij het Blauwe Meertje (betaald) in Weert of Berkendonk (gratis) in Helmond. 

Toverland in Sevenum
Een leuk dagje uit met de kids! Toverland bevindt zich op een kwartier rijden vanaf het huisje.

Bioscoop Dok6 in Panningen
Een kleine, gemoedelijke bioscoop met catering in de zaal. Tijdens de film worden drankjes, borrelplanken en andere snacks bij je gebracht. 

Dagje spa bij Elaisa Wellness in Dilsen-Stokkem (BE)
Wat verder weg (50 minuten rijden), maar een fantastische plek om een hele dag of lange avond te ontspannen. Vooral op maandag en dinsdag is het hier lekker rustig.